“Druidler manyetizmayla
şifa veren, akışkan etkileriyle tılsımları (amulets) şarj eden rahipler
ve hekimlerdi. Astral ışığı özel bir tarzda kendine çeken ökseotu ve
yılan yumurtalarını her derde deva ilaçlar olarak kullanıyorlardı.
Ökseotunun kesilişinde gösterilen ciddiyet bu bitkiyi halk gözünde
yüceltmiş ve otun güçlü bir manyetizmaya sahip olduğuna inanılmıştır.
Manyetizma sahasındaki ilerlemeler, ökseotunun manyetizma emici
güçlerini bir gün açığa çıkaracaktır. O zaman bitkilerin kullanılmamış
niteliklerini kauçuğa benzeyen mantarımsıların gizlerini
anlayabileceğiz. Mantarlar, dolamalar (yermantarları), ağaçlardaki
mazılar ve farklı ökseotu türleri tıp biliminin getireceği bir idrakle
kullanılacaktır. Fakat kişi bilimden hızlı davranmamalı ki aşırı adımlar
atmasın.”(The History of Magic [Maji Tarihi])
Kaynak: http://www.estanbul.com/cok-gizli-druid-buyuleri-120639-4.html
“Druidler manyetizmayla şifa veren, akışkan etkileriyle tılsımları (amulets) şarj eden rahipler ve hekimlerdi. Kaynak: http://www.estanbul.com/cok-gizli-druid-buyuleri-120639-4.html
Astral ışığı özel bir tarzda kendine çeken ökseotu ve yılan yumurtalarını her derde deva ilaçlar olarak kullanıyorlardı. Ökseotunun kesilişinde gösterilen ciddiyet bu bitkiyi halk gözünde yüceltmiş ve otun güçlü bir manyetizmaya sahip olduğuna inanılmıştır. Manyetizma sahasındaki ilerlemeler, ökseotunun manyetizma emici güçlerini bir gün açığa çıkaracaktır. O zaman bitkilerin kullanılmamış niteliklerini kauçuğa benzeyen mantarımsıların gizlerini anlayabileceğiz. Mantarlar, dolamalar (yer mantarları), ağaçlardaki mazılar ve farklı ökseotu türleri tıp biliminin getireceği bir idrakle kullanılacaktır. Fakat kişi bilimden hızlı davranmamalı ki aşırı adımlar atmasın.”(Kaynak: The History of Magic)
Ökseotunun kutsal olmasının nedeni onun sadece evrensel, her derde deva bir ilaç olmasından değil, aynı zamanda meşe ağacı üzerinde büyümesinden kaynaklanır. Druidler meşe sembolü aracılığıyla Mutlak Mabud’a tapıyorlardı, dolayısıyla bu ağaç üzerinde büyüyen her şey onlar için kutsaldı. Baş Druid, belli mevsimlerde, Ay ve Güneş’in konumlarına göre belli vakitlerde bir meşe ağacına tırmanır ve bu amaç için takdis edilmiş altın bir orakla ökseotunu keserdi. Bu parazit bitki, bu amaç için hazırlanmış beyaz kumaşa sarılır ve yersel titreşimlerle kirlenmesin diye yere konmazdı. Genellikle ağaç altında beyaz bir boğa kurban edilirdi.